-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ

Η δενδροφύτευση έγινε! Οι κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, για την συμβολική αναδάσωση στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Εκατοντάδες κάτοικοι κατέφθασαν στο χώρο του Ναού της Παναγιάς της Μαυροβουνιώτισας με τα εργαλεία τους για να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση.

Όπως ήταν φυσικό (!) οι δυνάμεις των ΜΑΤ, η Ασφάλεια και πλήθος αστυνομικών είχαν ζώσει τον χώρο. Έκαναν, όπως κάθε μέρα, το "καθήκον" τους. Ας μην ξεχνάμε ότι, εδώ και καιρό αποτελούν την ιδιωτική σεκιούριτι του εργολάβου του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι της περιοχής βλέποντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τις αυθαίρετες περιφράξεις στον χώρο εξεμάνησαν και κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα των περιφράξεων, υπό την διακριτική - είναι η αλήθεια- παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι για μια ακόμη φορά απέδειξαν τόσο το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, όσο και την θέλησή τους να αγωνιστούν - με κάθε μέσο - ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας απορριμμάτων στο Γραμματικό, είτε αυτή λέγε ΧΥΤΑ, είτε ΧΥΤΥ, είτε οποιοδήποτε άλλο όνομα της δώσουν.

Κι αυτός ο αγώνας θα έχει και συνέχεια και κλιμάκωση.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι σε διαδικασία επιτόπιας λαϊκής συνέλευσης αποφάσισαν να εμποδίσουν την αλλάγη των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τοποθέτησαν πέτρες στο οδόστρωμα και παρέμειναν 4 ώρες στο σημείο αναγκάζοντας τους υπευθύνους να μεταφέρουν τους αστυνομικούς με τζίπ μέσα από κακοτράχαλους δρόμους.

Οι πολίτες πλέον απαιτούν από την Κοινότητα και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνεχείς δράσεις ενάντια στο επιχειρούμενο έγκλημα της χωματερής. Ξεπερνούν, πολλές φορές, την ηγεσία και προβαίνουν σε αυτοσχέδιες δράσεις, γιατί έχει εξαντληθεί η υπομονή τους.

Και οι μέρες που έρχονται δεν θα είναι καλύτερες για τους "εισβολείς".

Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προς τον χώρο δενδροφύτευσης (τα ΜΑΤ παρόντα)

Η δενδροφύτευση αρχίζει..

Δενδροφύτευση υπό το βλέμμα των ΜΑΤ

Τα δέντρα...

Τα δέντρα και τα σύρματα

Τα σύρματα...

Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων

Οι κάτοικοι κλείνουν τους δρόμους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: