-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Δημοσιεύθηκε στο www.i-live.gr:

Αποχή από τις κάλπες αποφάσισε το Γραμματικό με φόντο τον ΧΥΤΑ

Σεπτεμβρίου 29, 2009

Ειδήσεις Ελλάδα:

news-grammatiko-residents-deny-votingΚαθολική αποχή από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε η κοινότητα Γραμματικού, στο πλαίσιο λαϊκής συνέλευσης την Τρίτη με θέμα την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Στη λαϊκή συνέλευση συμμετείχαν τουλάχιστον 1.000 κάτοικοι του Γραμματικού και πολλοί από τους δημότες που συνολικά φτάνουν τους 3.000.

Οι κάτοικοι του Γραμματικού έλαβαν την απόφαση αυτή προκειμένου να «τιμωρήσουν» τα δύο κόμματα εξουσίας που ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» από τα δυο μεγάλα κόμματα διευκρινίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον σχετικό νόμο το 2003.

Εκτός αυτού, με αυτόν τον τρόπο η κοινότητα Γραμματικού εκφράζει και την απογοήτευσή της για τα τραγικά λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, η οποία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μιλώντας στο Σκαϊ ο Βασίλης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση των κατοίκων να απέχουν από τις εκλογές.

Παράλληλα επισήμανε ότι αν το ΠΑΣΟΚ νικήσει κατά την εκλογική αναμέτρηση, η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει συζητήσεις με κατοίκους και τοπικούς φορείς του Γραμματικού προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιτάχθηκε στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι η τήρηση των προϋποθέσεων στην περιοχή δεν είναι ικανοποιητική, επισημαίνοντας ότι η μέθοδος υγειονομικής ταφής αποτελεί τον τελευταίο, στην ιεραρχία διαχείρισης αποβλήτων, τρόπο διάθεσης και δεν τυγχάνει κοινωνικής αποδοχής.

*************

Κύριε Οικονόμου
Εκτιμούμε την προσπάθειά σας, αλλά δεν θα πάρουμε.
Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι του Γραμματικού, για "να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση".
Οι κάτοικοι του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΜΙΑ "ΛΥΣΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.
Καλό θα είναι η νέα κυβέρνηση να συζητήσει και με τους κατοίκους του Πολυδενδρίου μια "κοινά αποδεκτή λύση" και με τους κατοίκους των Αθηνών και με τόσους άλλους κατοίκους.
Με λίγα λόγια η "θέση" σας σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων δικαιώνει την επιλογή των πολιτών του Γραμματικού, αφού θεωρείτε το Γραμματικό σαν χώρο διαχείρισης και απλά ψάχνετε την "κοινά αποδεκτή λύση".
Εμείς λέμε για μια ακόμη φορά:
* ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
* ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ (ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ, ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ).
* ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
* ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΝΕΕΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Μόνο πάνω σε αυτή την βάση συζητάμε.
Αλλοιώς...
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: