-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Νέα δεδομένα στο Γραμματικό δημιουργεί ο εντοπισμός αρχαιοτήτων στην περιοχή Μαύρο Βουνό, εκεί που σχεδιάζεται η δημιουργία ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αρχαία αγροικία που χρονολογείται στα ρωμαϊκά χρόνια. Αναμένεται να γίνει ανασκαφή από τη Β' Έφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να χρονολογηθούν με ακρίβεια οι συγκεκριμένες αρχαιότητες.

Στις 21/10, μετά από την εκ νέου έναρξη των επιφανειακών εκσκαφικών εργασιών στο Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού, στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Βορειοανατολικής Αττικής στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και κατά την παρακολούθηση αυτών από εντεταλμένο αρχαιολόγο της Β΄ Ε.Π.Κ.Α., βρέθηκαν αρχαία και συγκεκριμένα: Δύο κάθετοι μεταξύ τους τοίχοι (ο ένας εκ των οποίων είναι πλάτους 0.80μ.) που διαμορφώνουν χώρο κτίσματος καθώς και κεραμική της ύστερης αρχαιότητας.

Κατόπιν τούτου, στο χώρο ευρέσεως των αρχαίων διεκόπη κάθε εκσκαφική εργασία που αφορά στην κατασκευή του ως άνω έργου και διεξάγεται ανασκαφική έρευνα. Οι επιφανειακές εργασίες συνεχίζονται σε δύο μέτωπα σε αρκετή απόσταση από τις εντοπισμένες αρχαιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: