-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΕ ΧΙΩΤΑΚΗ..... ΠΑΨΤΕ!

Ο Σύλλογος ΣΕΣΙ Γραμματικού "Ο ΠΑΝ" απέστειλε μια επιστολή στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) θέτοντας συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα.


Αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", σύμφωνα με το οποίο έχουν εντοπισθεί να μεταφέρονται τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων από την Πελοπόννησο κι ακόμη υπάρχουν παράτυπες συμφωνίες, με την ευθύνη και Ο.Τ.Α. , οι συμπολίτες μας του Συλλόγου έθεταν συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα:
1. Αν συνεχίζεται και σήμερα αυτή η κατάσταση
2. Αν έχουν γίνει συγκεκριμένες νομικές ενέργειες κατ΄'α των παρανομούντων και ποια τα αποτελέσματα.
3. Αν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ελέγχου.
4. Ποιά ποσότητα απορριμμάτων έρχεται από άλλες περιοχές και ποιές είναι αυτές.
5. Ποιοι Ο.Τ.Α. έχουν συνενοχή  και
6. Ποιοι κάνουν τις "παράτυπες και ακριβοπληρωμένες" συμφωνίες.
Ερωτήματα δηλαδή που θα μπορούσαν να απαντηθούν σε μια σελίδα εγγράφου!
Και ο ΕΣΔΚΝΑ, δια του Προέδρου του κ. Χιωτάκη, Δήμαρχου Κηφισιάς, απαντά με τρεις σελίδες εγγράφου, χωρίς να απαντά.Στο κείμενο απάντησης γίνεται εκτενής αναφορά στο "σύστημα ελέγχου", το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι διάτρητο.
ΣΧΟΛΙΟ:
Ένα πολυσέλιδο κείμενο που λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα. Δεν απαντά ούτε σε ένα από τα ερωτήματα, αλλά εξαντλείται στο να "πιέζει" τους κατοίκους της περιοχής να αποδεχθούν αυτό το έκτρωμα που ονομάζουν "Περιφερειακό Σχεδιασμό".
Κύριε Χιωτάκη
Γιατί δεν απαντάτε για τα απορρίμματα που έρχονται στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ από Πελοπόννησο, Βοιωτία, ακόμη και Λευκάδα (!). Τι να τα κάνουμε τα "συστήματα ελέγχου" σας, όταν το σύστημα είναι διάτρητο και με την δικιά σας συμμετοχή - συνενοχή; Πώς είναι δυνατόν ο  Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης να ομολογεί ότι έρχονται απορρίμματα από την Πελοπόννησο (Καθημερινή 25/10/09) και εσείς, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ δεν το γνωρίζετε; Τι κρύβετε κ. Χιωτάκη;
Γιατί επιμένετε στο παραμύθι σας ότι δέχεστε τα απορρίμματα όλων των Ο.Τ.Α. της Αττικής, όταν δεν δέχεστε απορρίμματα από Γραμματικό και Βαρνάβα, εκβιάζοντας ωμά τους συγκεκριμένους Ο.Τ.Α. να αποδεχθούν τον "σχεδιασμό";
 Δεν έχετε καταλάβει ότι ακόμη κι αν υπάρχουν ακόμη και σήμερα "παράνομες χωματερές" είστε υπεύθυνοι εσείς και οι προκάτοχοί σας, που εδώ και μια 20ετια δεν εννοείτε να απεμπλακείτε από τις κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρίες και να συνεργαστείτε με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας, για την διαμόρφωση ενός σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων υπέρ του λαού κι όχι των Συμφερόντων;
Εσείς ένας διαπρεπής "σκουπιδάρχης" δεν έχετε ακούσει τίποτα για Ανακύκλωση; Γιατί στο έγγραφό σας δεν υπάρχει, έστω η παραμικρή, αναφορά στην Ανακύκλωση;
Κύριε Χιωτάκη, με όλον το σεβασμό στον θεσμό κι όχι στο πρόσωπό σας, σας καλούμε να πάψετε να λέτε συνειδητά ψέμματα, να πάψετε να προκαλείτε τους πολίτες για να καλύψετε τις - στην καλύτερη περίπτωση- αποτυχίες σας και, επιτέλους, αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Αποτελεί ξεχωριστό θράσος  να δίνετε μαθήματα στους κατοίκους της περιοχής που ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται.
Αν αισθάνεστε σίγουρος ότι πράττετε το καθήκον σας, δώστε τώρα σαφή και ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα που σας τέθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση πάψτε. Αρκετά ανεχθήκαμε τις μεγαλοστομίες σας.
* Τα έγγραφα είναι από το blog ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: