-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Κ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ!


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης για την συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. για τα αρχαία εντός του χώρου του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού, αφού μεταφέρω και τα σχόλια της Πόπης Σουφλή από το blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένα σχόλια, σε πρώτη φάση. Μετά την ολοκλήρωση, βέβαια, της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει αναλυτικός σχολιασμός της όλης κατάστασης.
Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:
ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ.

Αυτήν την στιγμή συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει σχετικά με την σοβαρότητα των ευρημάτων που βρίσκονται μέσα στον χώρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Στην συνεδρίαση παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκης και από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ο Ν. Μπούρμπος.
Μόλις υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες θα υπάρξει νέα ενημέρωση".
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Στο σημείο αυτό, θα συμπληρώσουμε στην ενημέρωση του Γιώργου Κόλλια, ότι "της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει" και να ευχηθούμε, (έστω κι αν είναι ουτοπία), ότι εκεί στο ΚΑΣ, υπάρχουν και φωνές που δεν θα υποκύψουν στις απαιτήσεις του "εθνικού εργολάβου" και της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Κατά την άποψή μας, στο ΚΑΣ, θα έπρεπε σήμερα, να έχουν ειδοποιηθεί και να βρίσκονται ΟΛΟΙ οι νυν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ την άμεση διακοπή των  εργασιών και την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ούτε οι μεν, ούτε οι δε;
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ;
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ:
Τελικά οι "πληροφορίες" που είχαμε ότι θα επιχειρηθεί επίσπευση των αρχαιολογικών ερευνών, ήταν πραγματικές. Κι όχι μόνο επιχειρήθηκε η επίσπευση, αλλά -άρον άρον- επιχειρείται και η αξιολόγηση (ή η δήθεν αξιολόγηση) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και μάλιστα νύχτα!
Βέβαια δεν περιμέναμε από την Πολιτεία κάποια ευαισθησία για την προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων, η ιστορία έχει δείξει ότι, διαχρονικά, το Ελληνικό Κράτος "προστατεύει" τα αρχαία που πιθανά να βρεθούν στα θεμέλια μιας κατοικίας, αλλά καταστρέφει όσα βρεθούν μπροστά στα έργα των διαπλεκόμενων εργολάβων.
Άλλωστε στο συγκεκριμένο έργο που τηρήθηκε η νομιμότητα; Στις μελέτες;, στην προστασία του περιβάλλοντος; Γιατί να το κάνουν για τα αρχαία;  Κι εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση: "Άμα σου φύγει η ντροπή, δεν έχεις όρια μετά".
Δεν είμαι αισιόδοξος για την απόφαση του Κ.Α.Σ., ή για να είμαι πιο σαφής ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.
Αλλά εδώ τίθενται και κάποια ζητήματα που αφορούν την δική μας εκπροσώπηση.
Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν όλοι γι΄ αυτήν την συνεδρίαση;
Οι νυν Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες, τα μέλη των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.
Γιατί να μην δείξουμε, με μια μαζική παρουσία απόψε, ότι είμαστε παρόντες και ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ;
Εκφράζω την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μου, για την δική μου μη ειδοποίηση.
Έχω διαδραματίσει έναν ρόλο στην όλη υπόθεση κι αν μη τι άλλο δικαιούμαι να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις.
Ναι ήθελα να ήμουν παρών. Ναι είχα να πω πράγματα. Ναι δεν δέχομαι την "εύσχημη απομόνωση", από όπου κι αν προέρχεται.
Η προσωρινή αποχώρησή μου από την Επιτροπή έγινε ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
Κι αυτό ας το λάβουν υπόψη όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: