-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΓΙΑ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


  • ΕΝΑ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ

Σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στο "σήριαλ" ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή δρόμων πρόσβασης στον χώρο του ΧΥΤΑ (αναλυτικό ρεπορτάζ στο blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ).
Δυστυχώς, λόγω της αδυναμίας μου να αποχωρήσω έγκαιρα από την εργασία μου, έφτασα στον χώρο των έργων όταν αυτά είχαν ήδη σταματήσει.
Συνάντησα Αστυνομικές δυνάμεις (4 περιπολικά και 3 ασφαλίτικα) στο "κιόσκι". Μου ζητήθηκε η επίδειξη ταυτότητας, πράγμα που αρνήθηκα να πράξω, επικαλούμενος μόνο την ιδιότητά μου ως Κοινοτικού Σύμβουλου της Κοινότητας Βαρνάβα.
Τελικά με την συνοδεία 3 (!) περιπολικών οδηγήθηκα στον χώρο των έργων, όπου είδα την καταστροφή που επιχειρείται στα καμένα, τα οποία, κατά την κ. Μπιρμπίλη προστατεύονται.
Μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα τίποτα δεν μένει όρθιο, ούτε καν η αξιοπρέπεια των Υπουργών.
Όπως μου είπε μια αστυνομικός  "έχουν όλες τις άδειες" και ότι αυτές "βρίσκονται στο Α.Τ. Μαραθώνα". Κι ακόμη ότι "τίποτα δεν έχουμε να πούμε εμείς". 
Βέβαια, όπως πληροφορήθηκα "οι άδειες" δεν ήσαν πλήρεις (έλειπε της Αρχαιολογίας). Και το πιο εξωφρενικό: την άδεια επέμβασης στα καμένα την έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας, χωρίς την γνωμοδότηση του αρμόδιου Δασαρχείου.
Το έργο σταμάτησε προσωρινά, αλλά, είναι βέβαιο, ότι θα ξεπερασθούν οι "τεχνικές παραλείψεις", θα ξεπερασθεί και η όποια "ευαισθησία" των "οικολόγων" υπουργών και θα συνεχίσει κανονικά, καταστρέφοντας εκτάσεις καμένου δάσους, προς δόξαν του "νεοελληνικού οράματος" του ΧΥΤΑ.
Σε άλλες εποχές και σε άλλες καταστάσεις θα ήταν αξιοσημείωτη η παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ να προστατεύει τα μηχανήματα από την "επιθετική μανία" τριών γυναικών, αλλά πλέον έχει αποδειχθεί ότι στο συγκεκριμένο έργο η Αστυνομία, τα ΜΑΤ και η Ασφάλεια αποτελούν απλά security του "εθνικού εργολάβου".












Δεν υπάρχουν σχόλια: