-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ): ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΟΥΝ" ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΧΥΤΑ Γραμματικου - απαράδεκτη παρέμβαση σε βάρος του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας από την Περιφέρεια Αττικής
Απαράδεκτη παρέμβαση σε βάρος του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία έχει εντοπίσει σοβαρά και ενδιαφέροντα αρχαιολογικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής, αφού αναφέρεται σε τεκμηριωμένες και διασταυρωμένες πληροφορίες, ότι στο κέντρο του ΧΥΤΑ έχουν αποκαλυφθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία σημαντικά υπολείμματα οικισμού που κατοικείτο συνεχώς από το 2000 π.Χ. έως τους βυζαντινούς χρόνους, αναφέρεται σε αστοχία της μελέτης, αφού «παρά το γεγονός ότι ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο κέντρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ».
Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Ν. Χουντής, αφού επισημαίνει ότι θα έπρεπε να παρασχεθούν όλες οι διευκολύνεις στην αρχαιολογική υπηρεσία για να ολοκληρώσει τις έρευνές της και να αποφανθεί για τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, αντίθετα, εδώ και καιρό, ασκούνται ισχυρές πιέσεις για να «κουκουλωθούν» άρον-άρον τα ευρήματα, με αποκορύφωμα τη σημερινή παρουσία στο χώρο του ΧΥΤΑ του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλ. Λουκόπουλου, ο οποίος απαιτούσε να ολοκληρωθούν άμεσα οι έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Καταλήγοντας την ερώτησή του ο Ν. Χουντής ζητά να πληροφορηθεί γιατί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν προέβλεπε την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών που προστατεύονται και από την κοινοτική νομοθεσία από απαράδεκτες παρεμβάσεις ποικίλων συμφερόντων.
ΠΗΓΗ: www.syn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: