-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το Δημόσιο συμφέρον , σαν έννοια , αφορά το σύνολο της κρατικής κοινωνίας αλλά και κάθε μέλους χωριστά. Έτσι δεν μπορεί να λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων τόσο των ατόμων όσο και των κοινωνικών ομάδων.
Όμως η επίκληση του Δημοσίου συμφέροντος έχει γίνει καραμέλα στα χείλη των κάθε λογής πολιτικών , πολιτικάντηδων , κυβερνώντων και διοικούντων για να εξυπηρετήσουν κατά κανόνα ιδιοτελή συμφέροντα. Αυτή η ευλογοφανής αξίωση λοιπόν στο να υποταχθεί είτε ένας πολίτης είτε μια κοινωνική ομάδα , πρέπει να διερευνάται για την βασιμότητα της.
Είναι Δημόσιο Συμφέρον η δημιουργία του ΧΥΤ στο Γραμματικό; 

• Τα Πανεπιστήμια Θράκης και Αθήνας , με πρόσφατες μελέτες επιφανών επιστημόνων (Ραψομανίκη και Κελεπερτζή) , αποδεικνύουν την τεράστια καταστροφή που αναμένεται να έχει το περιβάλλον με προεκτάσεις που αφορούν όλη την Αττική.
• Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκμηδενίζουν , σύμφωνα με την EUROSTAT , τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή , με πολλαπλά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά , δίνοντας πραγματικό νόημα στο δημόσιο συμφέρον.
• Η ανακύκλωση στην πηγή με κομποστοποιηση θα δώσει κέρδη στους Δήμους και ταυτόχρονα θα επιβαρύνει στο ελάχιστο τους δημότες , αφού τα δημοτικά τέλη θα είναι ανάλογα με τα απορρίμματα που θα οδηγούνται στους ΧΥΤ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω , η επίκληση του Δημοσίου συμφέροντος για την δημιουργία Χώρου ...Υγειονομικής Ταφής στο Μαύρο Βουνό , μόνο σαν όχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.
Όμως το ΣτΕ έκρινε ότι το έργο κατασκευής του ΧΥΤ πρέπει να ολοκληρωθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Εσείς αγαπητοί φίλοι τι λέτε;

2 σχόλια:

Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ είπε...

Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο, το δημόσιο συμφέρον (ακόμα και αν υπάρχει ...που στην περίπτωση μας τεκμηριώνεται εύκολα ότι ισχύει το αντίθετο) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τεθεί πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο αντίπαλός μας είναι ανάξιος.
Ενας από τους κυριώτερους λόγους που κερδίζει είναι επειδή διαπλέκεται και με την πλειονότητα των εκπροσώπων της τοπικής μας αυτοδιοίκησης.
Αυτό, ο Γιώργος Κόλλιας που πιστεύω ότι γνωρίζω, δεν πρέπει να το αφήσει ''να πέσει κάτω'' τώρα που ή ίδια ξαναανακατεμένη τράπουλα των ''πονηρών'', διαπλεκομένων ή (και), παθητικών-ανοήτων ''πρωσωπικοτήτων'' τολμάει να δείχνει τα μούτρα της στον κόσμο ζητώντας ψήφο.
Μην χαριστείς σε κανένα.....καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να είναι πάνω από τον αγώνα σου.

01/10/10
Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ είπε...

Και κάτι επίσης....έχει σχέση με πρόσφατη αναφορά και ερμηνίες σου γιά μένα ... που αν θες άστο καλύτερα μεταξύ μας......

Οσο θα πλησιάζεις στην τελική αποδοχή ότι είχα πάντα δίκιο τόσο αποτελεσματικότερος θα γίνεται ο αγώνας σου.

Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ