-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ
ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ
Μια ομάδα κατοίκων Γραμματικού και Βαρνάβα βιώνοντας αυτές τις μέρες τον πολυήμερο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, νοιώσαμε την αγανάκτηση να μας πλημμυρίζει και αποφασίσαμε αυθόρμητα να πραγματοποιήσουμε μια συμβολική κίνηση έντονης διαμαρτυρίας και αντίστασης, ενάντια στο συντελούμενο έγκλημα με την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό.
Σήμερα Δευτέρα 20 Δεκέμβρη ομάδα 100 κατοίκων από τις 6 ώρα το πρωί αποκλείσαμε τον δρόμο πρόσβασης στον χώρο του εκτελούμενου έργου, μη επιτρέποντας στους εργαζόμενους να περάσουν και στην ουσία σταματώντας προσωρινά το έργο.Παράλληλα εμποδίστηκε η είσοδος σε τρεις νταλίκες που μετέφεραν υλικό επίστρωσης από την Πτολεμαΐδα (!).
Σύντομα εμφανίσθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ και ο υπεύθυνος των δυνάμεων ζήτησε την άμεση αποχώρηση των κατοίκων ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των εργαζομένων και των οχημάτων.
ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...
Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε πριν τις 11 το μεσημέρι και ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, ως συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας και ως διαμαρτυρία για τις κυβερνητικές δηλώσεις, ότι σε ένα μήνα θα ριχτούν απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, που αποδεικνύουν το ΨΕΜΑ τους περί ΧΥΤΥ.
Παράλληλα κλήθηκε η Τροχαία να εξετάσει εάν οι τρεις νταλίκες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εάν το φορτίο τους είναι υπέρβαρο ή όχι.
Παραμείναμε, παρά το δριμύ ψύχος, στον χώρο, ανάβοντας φωτιά και ελέγχοντας κάθε όχημα που κινείτο προς τον χώρο των έργων.
ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Στις 11.00΄ επιτρέψαμε την είσοδο των εργαζομένων και ταυτόχρονα μεταβήκαμε όλοι εντός του χώρου του ΧΥΤΑ εμποδίζοντας οποιανδήποτε εργασία.
Επισκεφθήκαμε τον χώρο των ανασκαφών και διαπιστώσαμε την μεγάλη έκταση των αρχαιολογικών ευρημάτων. Ακόμη διαπιστώσαμε ότι, παρά τις "φιλόδοξες" κυβερνητικές δηλώσεις, ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμος ο ΧΥΤΑ, δεν έχει εκτελεσθεί ούτε το 40% του έργου.
Παράλληλα οι τρεις νταλίκες οδηγήθηκαν για ζύγιση, από την οποία προέκυψε ότι και οι τρεις ήταν υπέρβαρες και κατά συνέπεια θα επιβληθούν στους οδηγούς οι νόμιμες κυρώσεις.
Στις 2.00΄ αποχωρήσαμε με την δέσμευση ότι αυτό θα γίνεται συχνά από εδώ και στο εξής.
Η ενέργεια αυτή, παρά τον συμβολικό χαρακτήρα της, έδειξε ότι ο λαός της περιοχής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ, όπως θέλουν να πιστεύουν οι εργολάβοι και οι κυβερνώντες και ότι είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΟΥ.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τα αρχαία και από τα έργα του ΧΥΤΑ που εμφανίζουν την "πρόοδό" τους.
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ



ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΠΟΨΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: