-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Κάποτε δίπλα σε μία πολιτεία υπήρχε και ένα χωριό, το χωριό της Καρδιάς!!!
Οι κάτοικοι του, πολύ λιγότεροι από αυτούς της πολιτείας και με διαφορετικά ενδιαφέροντα, αφού βρίσκονταν στην σκιά της μεγάλης αυτής πολιτείας…
Η πολιτεία όμως με τα πολλά προβλήματα, σκέφτηκε ότι μπορούσε να τα μεταφέρει στους κατοίκους του χωριού της Καρδιάς, για να μην τα έχει αυτή…
Το χωριό της Καρδιάς, ήταν δίπλα στην θάλασσα, με ωραία τοπία, κάμπο μεγάλο, βουνά όμορφα και πλούσια σε βλάστηση, γενικά ήταν ένα μέρος που ευημερούσε ήσυχα και χωρίς να ενοχλεί την πολιτεία.
Αντίθετα η πολιτεία χρησιμοποιούσε την θάλασσα, έπινε νερό από πηγές του χωριού, σιτιζόταν από τα προϊόντα του χωριού της Καρδιάς, αλλά μέχρι εκεί.
Η πολιτεία μεγάλωνε συνέχεια και τα προβλήματα από την συσσώρευση τόσων πολλών κατοίκων πολλαπλασιάζονταν μαθηματικά, κάθε μέρα.
Οι άρχοντες λοιπόν της πολιτείας, μη μπορώντας να λύσουν πάγια προβλήματα της πόλης, σκέφτηκαν την λύση του χωριού της Καρδιάς σκεφτόμενοι, αυτοί είναι λίγοι και αδύναμοι, δεν θα μας φέρουν αντιρρήσεις!!!
Μη θέλοντας να βρουν άλλες λύσεις!!!
Από την άλλη μέρα κι όλας, κάλεσαν τον πρόεδρο του χωριού της Καρδιάς, να του ανακοινώσουν τα σχέδια τους, για το καλό του χωριού και της πόλης!!!
Πρόεδρε του είπαν: «Αποφασίσαμε να σε βοηθήσουμε, να σου δώσουμε λεφτά, να σου προσφέρουμε θέσεις εργασίας, να αξιοποιήσουμε το χωριό σου με επενδύσεις».
Και πως θα γίνει αυτό, ρώτησε ο πρόεδρος.
«Εμείς εδώ, δεν έχουμε χώρο να πάμε τα σκουπίδια μας, ούτε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους πολίτες μας θέλουμε βρίσκοντας κάποιιον χώρο δίπλα στην πόλη μας,  που μάλιστα καθημερινά γίνονται και περισσότερα, έτσι αποφασίσαμε να τα πάμε στην χαράδρα της Ραχούλας…, θα σε πληρώνουμε, θα βάλεις κατοίκους του χωριού να δουλεύουν και έτσι δεν θα έχεις και εσύ προβλήματα!!!»
ΔΕΝ γίνονται αυτά τα πράγματα, απάντησε ο πρόεδρος.
Αυτό δεν είναι λύση, γιατί στην Ραχούλα που θέλετε να τα πάτε, είναι η πηγή που πίνουμε νερό όλοι μας!!!, η ρεματιά αυτή πάει στην θάλασσα και θα την βρωμίσουμε!!!, αλλά περνάει και από την πεδιάδα που βγάζουμε τα προϊόντα για να τρώμε, και ταΐζουμε και τους κατοίκους σας!!!
«Πρόεδρε αυτά που λες, μην φοβάσαι ΔΕΝ θα τα μάθει κανένας, Δεν θα το αφήσουμε να γίνει γνωστό, εξάλλου μην ξεχνάς οι εφημερίδες είναι δικές μας».
Ακούστε με καλά, αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, απάντησε ο πρόεδρος.
Και συνέχισε… Δεν γίνετε να καταστρέφουμε το περιβάλλον, τον τόπο μας, την ζωή μας, αλλά πολύ περισσότερο να υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε τον κόσμο σήμερα. Παντού υπάρχει η ανακύκλωση των απορριμμάτων,  εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης αυτών, που πλέον δεν χρειάζονται χωματερές.
Έλαβε όμως μία απάντηση που δεν πίστευε στα αυτιά του!!!
«Πρόεδρε, ότι και να κάνεις, ότι και να πεις, εμείς θα το κάνουμε, με το καλό ή το κακό, θα γίνει. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών, αλλαγής τρόπων αποκομιδής,  αγοράς νέων κάδων, απορριμματοφόρων, δημιουργίας κτηρίων, αποτεφρωτήρων ή ότι άλλο χρειάζεται. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Εξάλλου το θέλει και ο μεγαλοεργολάβος, του το τάξαμε….»
Και κλείνοντας την κουβέντα ανέφεραν… «Και μην νομίσεις πρόεδρε ότι θα μπορέσεις να ξυπνήσεις τον κόσμο της πόλης μας!!! Άδικος κόπος θα είναι!!!»
Το χωριό της Καρδιάς, μπορεί να λέγετε Κερατέα, Γραμματικό, Λευκίμμη, Νεράϊδα Σερρών   ή όπως εσείς νομίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: