-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΤΕΑ. ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ


  • το κείμενο είναι από το blog "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ"
"Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Κερατέα, δόθηκε έπειτα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου. Συγκεκριμένα ζητείται η διερεύνηση του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και της παριστάμενης εισαγγελέως εχθές στους χώρους των εχθροπραξιών.


Οι αποκλειστικές πληροφορίες του attikanea, λένε πως, όπως και στο Γραμματικό, έτσι και στην Κερατέα, φαίνεται ότι υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι έχουν φωτογραφίσει τα πρόσωπα αυτών που είχαν τα όπλα και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει την ήδη εκτραπείσα κατάσταση.
Επίσης ζητείται η διερεύνηση για τον τραυματισμό δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού από αστυνομικούς. Για το ίδιο περιστατικό διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης.
Τις τελευταίες ώρες, ακούγεται έντονα, ότι πρόκειται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού, για ηθική αυτουργία για την χρήση όπλων."

ΣΧΟΛΙΟ:
Μάλιστα.
Η κυρία προϊσταμένη της Εισαγγελίας έμαθε ότι χτυπήθηκε (από τα ΜΑΤ κυρία μου) δημοσιογράφος του STAR, έμαθε ότι απειλήθηκε η ζωή του κ. Εισαγγελέα από πυροβολισμούς που έπεσαν (κάπου μακρυά και στον αέρα), δεν έμαθε τίποτα, όμως, για την ωμή βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας. Κανείς δεν την ενημέρωσε ότι υπήρξαν όχι αόριστες "απειλές κατά της ζωής", αλλά πραγματικοί τραυματισμοί πολιτών.
Και βέβαια η μόνιμη επωδός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η σύλληψη του "ηθικού αυτουργού" Δημάρχου.
Όλα τόσο προβλέψιμα, τόσο τετριμμένα.
Προφανώς για την κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών. Οι Δικαστικοί λειτουργοί και οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής από την μια, που η ζωή τους αξίζει πάρα πολύ και οι απλοί πολίτες από την άλλη, που η ζωή τους δεν αξίζει και τόσο.
Σεβόμαστε τις Δικαστικές Αρχές, αλλά και αυτές πρέπει να σέβονται τον ρόλο τους, που είναι η τήρηση των νόμων, από όλους. Τα ίδια δικαιώματα έχουν και οι άνθρωποι της εξουσίας και οι πολίτες. Και με τέτοιες κινήσεις, δυστυχώς, δεν μας πείθουν ότι εφαρμόζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία, που ο θεσμικός τους ρόλος επιβάλλει.
Δεν κινδύνεψε, ούτε θα κινδυνέψει η κ. Εισαγγελέας, ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο κινδυνεύουν οι πολίτες της Κερατέας από τα υποτιθέμενα "όργανα της τάξης". 
Ο ρόλος σας κ. προϊσταμένη της Εισαγγελίας επιβάλλει να διατάξετε προκαταρκτική εξέταση και για τις βιαιότητες των δυνάμεων καταστολής.
Το ερώτημα είναι θέλετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: