-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ; Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

Διάβασα σε blog της Ανατ. Αττικής (anatolikiattikinews) την παρακάτω ανάρτηση, η οποία είχε πρωτοδημοσιευθεί στο site www.cosmo.gr και αναφέρεται στην εισβολή εργολάβου και ΜΑΤ στο Οβριόκατσρο  της Κερατέας.


 Έκρυθμη είναι για μία ακόμα μέρα η κατάσταση στην Κερατέα, όπου και σήμερα εκτυλίσσονται επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και δυνάμεις της αστυνομίας.  
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη θέση της Πολιτείας να κατασκευάσει χώρο Χ.Υ.Τ.Υ στην περιοχή Οβριόκαστρο.
Από το πρωί επικρατεί μεγάλη ένταση στην περιοχή, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αναίτια βία κατά των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι έχουν σημειωθεί καταστροφές σε αυτοκίνητα του δήμου.
Κάνουν λόγο για αναίτια αστυνομική βία, τονίζοντας πως οι συμπλοκές σημειώνονται, ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση να μη γίνει καμία εργασία στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι εχθές (16/12) το Ειρηνοδικείο του Λαυρίου δικαίωσε για μία ακόμα φορά τους κατοίκους της Κερατέας, αποφασίζοντας την προσωρινή άρση των εργασιών, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί αρχαιολογική μελέτη. Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Πρόσεξα ότι αντί για Χ.Υ.Τ.Α. στο ρεπορτάζ αναγράφεται Χ.Υ.Τ.Υ. Πρόκειται, προφανώς, για μια οργανωμένη διαδικασία παραπληροφόρησης, από την πλευρά των κυβερνώντων, η οποία, είτε ηθελημένα, είτε αθέλητα, προωθείται από τα Μ.Μ.Ε. (ηλεκτρονικά, έντυπα και διαδικτυακά) με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Και πρόκειται για παραπληροφόρηση, αφού μέχρι αυτήν την στιγμή ΚΑΙ στο Γραμματικό ΚΑΙ στην Κερατέα Χ.Υ.Τ.Α. κατασκευάζεται, για Χ.Υ.Τ.Α. είναι η χρηματοδότηση της Ε.Ε., σε Χ.Υ.Τ.Α. αναφέρονται οι υπάρχουσες μελέτες.
Το παραμύθι με τους Χ.Υ.Τ.Υ. εφευρέθηκε προκειμένου να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι κατασκευάζεται μια οργανωμένη, σύγχρονη και σωστή εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων και άρα κακώς αντιδρούν οι κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέας.
Και η διαφορά ανάμεσα στον Χ.Υ.Τ.Α. και το Χ.Υ.Τ.Υ. δεν είναι το "Υ", αλλά ουσιαστικότατη (βλέπε σχετικά εδώ).
Καλό θα είναι τα μέσα ενημέρωσης της Ανατολικής Αττικής, όταν αναδημοσιεύουν άρθρα από τα Μ.Μ.Ε. εθνικής εμβέλειας να προσέχουν και να μην πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης και των κατασκευασμένων ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: