-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ. "ΟΠΩΣ ΕΣΠΕΙΡΑΝ, ΘΕΡΙΖΟΥΝ"


Παρανάλωμα του πυρός έγιναν το μεσημέρι τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας που ήταν σταθμευμένα στο μπλόκο των ΜΑΤ στην λεωφόρο Λαυρίου, ακριβώς πάνω από την γέφυρα που οδηγεί στην περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αγνώστων πλησίασαν αθέατοι τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε αυτό το σημείο εδώ και τρεις μήνες, αιφνιδίασαν τους φρουρούς και κατάφεραν να πυρπολήσουν τρία οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κάνουν λόγω για ένα τζιπάκι που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και ένα φορτηγάκι ανεφοδιασμού των δυνάμεων της αστυνομίας που ήταν γεμάτο με υλικό που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαδηλωτών, όπως δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης κτλ. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπέστη υλικές ζημιές στο πίσω μέρος κι ένα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιείται για την μετακίνηση των ΜΑΤ.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δύο ώρες αργότερα με την επέμβαση πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και του ειδικού θωρακισμένου πυροσβεστικού οχήματος της αστυνομίας που σταθμεύει στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Αμέσως μετά την τριπλή εμπρηστική επίθεση ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε ολόκληρη την περιοχή αλλά οι άγνωστοι κατάφεραν να διαφύγουν. Αργά το μεσημέρι ένας νεαρός που σύμφωνα με την αστυνομία έκανε χειρονομίες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ ακινητοποιήθηκε στην Λεωφόρο Λαυρίου και προσήχθη στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΟ
Κανείς δεν χαίρεται, αλλά -πλέον- και κανείς δεν λυπάται. Αυτό -κι άλλα πολλά- είναι αποτέλεσμα της δια της βίας επιβολής ενός- καταδικασμένου από τους πολίτες, αλλά και από τους επιστήμονες- "σχεδιασμού".
Όσο είναι ακόμη (;) καιρός, ας αναλογιστούν οι "αρμόδιοι" ότι δεν μπορούν να καταδικάσουν μια ολόκληρη περιοχή, απλά και μόνο για να μην χαθούν "τα λεφτά" και για να εξυπηρετηθούν τα εργολαβικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: