-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

ΤΑ....ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
Με αφορμή τα γεγονότα της Κερατέας αυτόν τον καιρό έχουμε ακούσει ένα σωρό ανοησίες.
Ο κάθε άσχετος ή άσχετη ανοίγει το στόμα του (της) και ξεστομίζει, με περισσή ευκολία ότι του (της) κατέβει στο κεφάλι.
Αποδεικνύεται ότι κανένας απ΄ αυτούς δεν διέθεσε λίγο από τον χρόνο του να μελετήσει το πρόβλημα, για να μπορεί να έχει μια άποψη, η οποία - αν μη τι άλλο - δεν θα είναι "μπαρούφα".
Κι όλοι αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε είναι δημοσιογράφοι, βουλευτές, ακόμη και Υπουργοί (!).
Οι κάτοικοι του Γραμματικού, της Κερατέας και των ευρύτερων περιοχών, τόσα χρόνια που ταλαιπωρούνται από την επιμονή των εργολαβικών συμφερόντων (δια των Κυβερνήσεων διαχρονικά) να στήσουν τις "χρυσοφόρες" εγκαταστάσεις τους  τον τόπο τους, κοντεύουν να γίνουν ειδικοί στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Κι απ΄ την άλλη μεριά αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για να προτείνουν λύσεις ευφυολογούν, αερολογούν, συκοφαντούν, προκαλούν και - επί της ουσίας- δεν λένε τίποτα.
Βαρεθήκαμε να τους ακούμε, αλλά - δυστυχώς- σ΄ αυτούς δίνεται το "βήμα" των Μ.Μ.Ε., στα πλαίσια, προφανώς, της διαπλεκόμενης σχέσης, που χρόνια τώρα διατηρούν.
Και τι δεν έχουμε ακούσει.
Ευφυολογήματα του τύπου "η Κερατέα και το Γραμματικό θέλουν να πάνε τα σκουπίδια τους στην αυλή του γείτονα" αποκρύπτοντας το γεγονός ότι μιλάμε για τα σκουπίδια της Αθήνας, του Πειραιά και των άλλων μεγάλων Δήμων του Λεκανοπεδίου και το Γραμματικό και η Κερατέα ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.
Ανοησίες του τύπου "θα μας επιβληθούν πρόστιμα από την Ε.Ε. αν δεν γίνουν οι ΧΥΤΑ στην Αττική", ενώ είναι γνωστό ότι πρόστιμα θα επιβληθούν, σε λίγα χρόνια, ακριβώς για την λειτουργία των ΧΥΤΑ που τώρα φτιάχνουν
Ψέματα του τύπου "δεν θα γίνει ΧΥΤΑ, αλλά ΧΥΤΥ", ενώ και η χρηματοδότηση και η εργολαβία είναι για "κατασκευή ΧΥΤΑ" και στην Κερατέα και στο Γραμματικό.
Προκλητικές δηλώσεις του τύπου "τα ΜΑΤ βρίσκονται στους χώρους για την προστασία των εργαζόμενων", ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι, γιατί δεν αποτελούν στόχο των κατοίκων. "Στόχος" είναι οι εργολάβοι και όσοι αποφασίζουν την υλοποίηση αυτών  των καταστροφικών για την Αττική σχεδίων.
Και φυσικά κουβέντα για την Ανακύκλωση στην πηγή, για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, για αξιοποίησή τους, γιατί τα "αφεντικά" δεν θέλουν τέτοιες κουβέντες.
Κουραστήκαμε να προσπαθούμε να πείσουμε για το αυτονόητο.
Γιατί οι υποτιθέμενοι συνομιλητές μας (δημοσιογράφοι-πλην τιμητικών εξαιρέσεων, βουλευτές, υπουργοί) είναι ήδη πεισμένοι από αυτούς που δεν χρειάζονται λεκτικά επιχειρήματα για να πείσουν.
Παρ΄ όλα αυτά δεν αισθανόμαστε χαμένοι, αλλά αποφασισμένοι.
Η Κερατέα δείχνει τον δρόμο.
Η έμπρακτη άρνηση της επιβολής των επιχειρηματικών συμφερόντων με την βία, είναι ο μόνος δρόμος που απομένει σ΄ αυτούς που έχουν δίκιο, αλλά βλέπουν να αγνοείται.
Κι αυτό το ποτάμι της λαϊκής αντίδρασης δεν γυρίζει πίσω.
Αντί λοιπόν να βγαίνει ο κάθε άσχετος στα Μ.Μ.Ε. και να προκαλεί με τις ανοησίες του, ας κάτσουν να μελετήσουν το πρόβλημα και να εφαρμόσουν τις λύσεις που υπάρχουν.
Αν δεν το κάνουν, θα παίρνουν την απάντησή μας στους δρόμους του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: