-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΗΛΕΚΤΩΡ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ & ΣΧΟΛΙΑ

Η Ηλέκτωρ όχι απλώς δεν έχει καμία ανάμειξη ή συμμετοχή στην κατασκευή του έργου του ΧΥΤΑ της Κερατέας, αλλά ούτε καν συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής“.
Τα παραπάνω διευκρινίζει η διοίκηση της εταιρείας σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Λαυρεωτικής και τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, ενώ σημειώνει ότι η σύμβαση κατασκευής του έργου “ανατέθηκε κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού και εκτελείται από εταιρείες με τις οποίες δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση”.

Αναλυτικά, η επιστολή της εταιρείας:

Προς: Κύριο Λεβαντή, Δήμαρχο Λαυρεωτικής
Κοιν: Κύριο Λιακόπουλο, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής


Θέμα: Διευκρίνιση σχετικά με τον φορέα κατασκευής του ΧΥΤΑ Κερατέας 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με έκπληξη να διοχετεύονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανυπόστατες φήμες περί εμπλοκής της εταιρείας μας,...
ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, στην κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.
Όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει η αρμόδια Αναθέτουσα Αρχή (Περιφέρεια Αττικής) του συγκεκριμένου έργου η σύμβαση κατασκευής αυτού ανατέθηκε κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού και εκτελείται από εταιρείες με τις οποίες δεν έχουμε καμία μετοχική σχέση.
Η ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ ανήκει στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και αποτελεί έναν ισχυρό φορέα τεχνογνωσίας παγκοσμίου επιπέδου στη διαχείριση των απορριμμάτων με σημαντικές και πρωτοποριακές αναφορές που ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της χώρας.
Ωστόσο το γεγονός αυτό προσπαθούν αρνητικά να αξιοποιήσουν τόσο τοπικοί παράγοντες, που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τις αντιδράσεις στην υλοποίηση του έργου, όσο και άλλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Αυτό επιχειρείται με την επίκληση φανταστικών σεναρίων περί ύπαρξης τάχα ευρύτερου σχεδίου υποκινούμενο από την εταιρεία μας στο οποίο σημαντικότατη θέση κλειδί κατέχει η φημολογούμενη εμπλοκή μας στη κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.
Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει πλήρως τις συκοφαντίες αυτές καθώς:
-Η εταιρεία μας όχι απλώς δεν έχει καμία ανάμειξη ή συμμετοχή στην κατασκευή του έργου, αλλά ούτε καν συμμετείχε στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής.
-Στερείται κοινής λογικής πως μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να έχει προτίμηση στην κατασκευή ενός ΧΥΤΑ ή ΟΕΔΑ σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία (π.χ. Κερατέα) και όχι οπουδήποτε αλλού.
-Είναι επίσης καθαρός παραλογισμός ο ισχυρισμός πως τα έργα και οι υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων δεν κατασκευάζονται επειδή όλοι μας ως πολίτες παράγουμε απορρίμματα, ούτε διότι με τις υποδομές αυτές προστατεύεται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία αλλά αντιθέτως κατασκευάζονται επειδή υπάρχουν συμφέροντα που τα υπαγορεύουν.
Επειδή η ανεύθυνη αυτή φημολογία στοχοποιεί την εταιρεία μας θίγοντας τα συμφέροντά της, με την παρούσα ζητάμε από εσάς και τους φορείς που εκπροσωπείτε, να αποκαταστήσετε πλήρως την αλήθεια ενημερώνοντας υπεύθυνα τους δημότες της Κερατέας αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο περί της μη εμπλοκής της εταιρείας μας στη κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.
Για την ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ

Αθανάσιος Κατρής
Διευθύνων Σύμβουλος”

Πηγή:www.capital.gr
Αναρτήθηκε από ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ στις 2:24 μ.μ.  
1 σχόλια:
Description: http://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Ανώνυμος είπε...
Δε χρειάζεται σχόλιο...
"Είναι επίσης καθαρός παραλογισμός ο ισχυρισμός πως τα έργα και οι υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων δεν κατασκευάζονται επειδή όλοι μας ως πολίτες παράγουμε απορρίμματα, ούτε διότι με τις υποδομές αυτές προστατεύεται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία αλλά αντιθέτως κατασκευάζονται επειδή υπάρχουν συμφέροντα που τα υπαγορεύουν."
Όταν επιλέγονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ τεχνολογίες, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ για το περιβάλλον και την υγεία, ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει την τεχνογνωσία (την οποία προτείνει αδιάλλακτα η κυβέρνηση για τη "μετατροπή" του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ "στο απώτερο μέλλον") μιας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ επεξεργασίας είναι το αφεντικό σας. Επίσης άλλο το "συμφέρον" που αναφέρεται στα blogs και άλλο μετοχικές ή θυγατρικές σχέσεις.
Δε χρειάζεται λοιπόν ούτε φαντασία ούτε οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα για να καταλάβει κάποιος τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.
ΔΕΝ δείχνετε να έχετε καταλάβει ότι δεν είμαστε κατά των εγκαταστάσεων διαχείρησης. ΕΙΜΑΣΤΕ όμως κατά ενός ΠΟΛΥ συγκεκριμένου τρόπου διαχείρησης, μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας και μιας ΠΟΛΥ πιο συγκεκριμένης μεθόδου ΕΠΙΒΟΛΗΣ!!! Μέσα σε όλα αυτά ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ η αποσιώπηση απ' τα ΜΜΕ και ΔΕΝΕΙ το γλυκό!!!
Σας ευχαριστούμε πάντως που ΔΕΝ προσπαθείτε αντίθετα με τους πολιτικούς να ωραιοποιήσετε την αλήθεια και στην επιστολή σας μιλάτε ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ΧΥΤΑ!

ΣΧΟΛΙΟ
Σε μεγάλο βαθμό με κάλυψε το σχόλιο του "Ανώνυμου" στο blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ. 
Πράγματι η "Ηλέκτωρ" λέει την αλήθεια και ξεσκεπάζει όλους όσους ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ισχυριζόμενοι ότι σε Γραμματικό και Κερατέα κατασκευάζονται ΧΥΤΥ.
Μπορεί λοιπόν, κατά την δήλωσή της η συγκεκριμένη εταιρία να μην έχει σχέση με το έργο κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Έχει όμως σχέση με το έργο κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ή τουλάχιστον δεν διαψεύδει κι αυτό.
Για να δούμε λοιπόν τι λέει στην γενικότερη αναφορά της στα έργα ΧΥΤΑ.


"Είναι επίσης καθαρός παραλογισμός ο ισχυρισμός πως τα έργα και οι υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων δεν κατασκευάζονται επειδή όλοι μας ως πολίτες παράγουμε απορρίμματα, ούτε διότι με τις υποδομές αυτές προστατεύεται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία αλλά αντιθέτως κατασκευάζονται επειδή υπάρχουν συμφέροντα που τα υπαγορεύουν.".
Εδώ, πέρα από την ορθότατη απάντηση του προηγούμενου σχολιαστή, υπάρχει και κάτι άλλο, το οποίο δεν ενδιαφέρει καθόλου την συγκεκριμένη εταιρία, αλλά ενδιαφέρει όλους εμάς τους πολίτες.
Αν δεν υπήρχαν τα συμφέροντα που υπαγορεύουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και γινόταν ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων θα είχε μπει ως πρώτη προτεραιότητα, εδώ και μια τουλάχιστον εικοσαετία, το ζήτημα της Ανακύκλωσης στην Πηγή. Αλλά σ΄ αυτήν την διαδικασία, για το πω απλά, "κανείς δεν βγάζει λεφτά". Συνεπώς όχι μόνο δεν ενδιαφέρει η διαδικασία αυτή την εταιρία που εκπροσωπεί ο κ. Κατρής, αλλά μάλλον είναι και απευκταία. Ας αφήσει λοιπόν τα "κοινωνικά κηρύγματα" ο εν λόγω κύριος και αποδεχθεί αυτό που πραγματικά εκπροσωπεί. Τα εργολαβικά συμφέροντα. δηλαδή, τα οποία αποκλειστικό και μόνο σκοπό έχουν το κέρδος, αδιαφορώντας πλήρως για όποια καταστροφή στο περιβάλλον προκαλέσουν τα "έργα" τους.
Αξιότιμε κύριε Κατρή
Μην θίγεστε, λοιπόν,τόσο εύκολα για όσα σας καταμαρτυρούν οι πολίτες (γιατί τα Μ.Μ.Ε. για έναν παράξενο (;) λόγο σιωπούν). Σήμερα οι πολίτες δεν καταπίνουν αδιαμαρτύρητα τα όσα παραμύθια τους σερβίρουν. Κι ένα από αυτά τα παραμύθια είναι οι δήθεν "δημόσιοι διαγωνισμοί", οι δήθεν "αμερόληπτες διαδικασίες", οι δήθεν "αξιόπιστες και αντικειμενικές μελέτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: