-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

  • Μια ακόμη επιστολή του πολυγραφότατου συναγωνιστή Κυριάκου Γκίκα στην Υπουργό Περιβάλλοντος με τίτλο "Οικολογική καταστροφή στο Γραμματικό από τα έργα ΧΥΤΑ"
    Αγαπητή Κυρία Μπιρμπίλη,
Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για την τύχη του Περιβάλλοντος σε αυτό το «Τόπο» πρέπει πρώτα να μάθει να μιλάει τη γλώσσα της λογικής και της αλήθειας. Παρακαλώ αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και δείτε τα παρακάτω αδιάψευστα βίντεο (video 1 και video 2).
Τυχοδιωκτικές τάσεις δεν έχουμε , ούτε έχουμε κάποια εμπάθεια στο άτομο σας. Εσείς είστε η Υπουργός και σε εσάς «Απευθυνόμαστε». Ούτε ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουμε , να τα βάλουμε με την Κυρία Υπουργό του ΥΠΕΚΑ, ούτε με το Κύριο Ρακγούση , ούτε με κάθε Δημόσιο Υπάλληλο σε κάθε υπηρεσία. Ειλικρινά πιστέψτε μας έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε.
Έχουμε ή δεν έχουμε την ελευθερία να εκφράσουμε τη σκέψη μας και τα επιχειρήματα μας πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένα ??
Δεν γνωρίζω αν ποτέ ξανά στη ζωή σας βρεθείτε σε μια τέτοια Προνομιούχα θέση, αυτή τη θέση της Υπουργού Περιβάλλοντος. Δεν είμαστε εχθρός σας, απεναντίας, εσείς μας φέρεστε σαν σκουπίδι, ενώ πάτε όπως μας διαβεβαιώνετε να μας προστατέψετε για να μην πνιγούμε από τα απορρίμματα!!! Λιγάκι οξύμωρο θα έλεγα.
Κληθήκατε να υλοποιήσετε έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό ( ΠΕΣΔΑ) ανά το Πανελλήνιο γιατί έτσι κάποιοι σας υπέδειξαν. Χωρίς καν να μπείτε στο κόπο να ενημερωθείτε, να ψάξετε, να δείτε τι φταίει. Το μόνο πράγμα που ενδιαφερθήκατε ήταν τα χρήματα και τα πρόστιμα για τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα χαθούν τα χρήματα από την Ευρώπη μας λέτε και τα έργα πρέπει να γίνουν.!! Κανείς δεν αντιλέγει σε αυτό, οι ανεξέλεγκτοι ΧΑΔΑ πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Και θα το είχατε επιτύχει είδη με τη σωστή ανακύκλωση και διαλογή στη Πηγή. Ανεξάρτητα από αυτό εσείς επιλέξατε τη πιο ακριβή και επιβαρυντική για το περιβάλλον λύση σε κατασκευή και διαχείριση σε μια περίοδο οικονομικής ανέχειας.
Υπήρχε και Υπάρχει μεγάλη υποκρισία και δυστυχώς με ευτελή επιχειρήματα από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που αντιμετώπισαν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενώ μας λέτε από τη μια ότι πάτε να προστατέψετε τους κατοίκους από τις παράνομες χωματερές, από την άλλη δημιουργείτε χωματερές κλώνους, σαν αυτόν του ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ της Φυλής.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείτε να πετύχετε ? Ζητήσαμε ένα καθαρό περιβάλλον, ζητήσαμε ενημέρωση και ειλικρίνεια και εσείς μας φέρατε για το καλό μας ένα στρατό ΜΑΤ . ( Ο προκάτοχος σας στο Γραμματικό, εσείς τώρα στη Κερατέα ??? Κάποιος άλλος τα έστειλε εκεί?? ).
Βάλατε και βάζετε τους Αστυνομικούς – τα αδέλφια μας- και χτυπάνε γέρους και μικρά παιδία. Πάντα για το καλό μας. Ζητήσαμε όλα να έρθουν στο φώς και να λάμψη η αλήθεια, να ενημερωθεί ο κόσμος και εσείς μας λέτε ότι θα χαθούν τα χρήματα και πρέπει να βιαστούμε γιατί δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Δυστυχώς για την απόφαση Φ.312-4-4525 και για κάθε τέτοιου είδους αποφάσεις υπάρχουν χρήματα. Οι Επιθεωρητές περιβάλλοντος είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και οι πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι ?? Ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής ανέχειας, όχι τίποτε άλλο για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ όπως ισχυρίζεστε ? Δεν είμαστε ανυπάκουοι αλλά ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σκύψουμε τα κεφάλια μας. Είναι το μοναδικό όπλο που μας έχει απομείνει.
Κάθε έννοια δικαιοσύνης, κάθε έννοια ανθρωπισμού , κάθε έννοια ελευθερίας, κάθε έννοια λογικής έχει πάει περίπατο προκειμένου να εξυπηρετηθεί ποιος ? Ο πολίτης ?? Δυστυχώς ο κάθε Υπουργός Περιβάλλοντος μέχρι σήμερα από τη στάση του επιτρέπει να γίνονται έκτροπα όπως αυτά με το ΧΥΤΑ Γραμματικού, ΧΥΤΑ Κερατέας, ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ΧΥΤΑ Φιλής , Μεταλλεία Κασσάνδρας και οπουδήποτε αλλού , δημιουργώντας έτσι ένα δεδικασμένο από τη μητέρα Φύση μια νέα περιβαλλοντική ηθική. Την ηθική και το δίκαιο της Φύσης. Και δυστυχώς η Φύση συνωμοτεί και εκδικείται άσχημα τον άνθρωπο όταν και εκεί που κανείς μας δεν το περιμένει.

Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: